Facebook

Nasze kulinarne dziedzictwo

Dziewiętnastego sierpnia 2011 roku, Stowarzyszenie Dobrzyniacy uczestniczyło w jedenastej edycji konkursu „ Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną. Konkurs odbył się w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego w Przysieku.

Grażyna Górska - Przewodnicząca KGW z Marianowa wystawiała czerninę (czarną polewkę) oraz  danie pod nazwą „Pieczona kaczka mojej mamy”. Jolanta Siemiątkowska (KGW Marianowo) promowała „Sernik Dobrzyniak”. „Dobrzyńskie Wino Wincentego” wystawiała Marianna Przybylska z Kleszczyna.

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali pamiątkowe dyplomy i nagrody książkowe. Gratulujemy!

Start > Strona główna > Nasze kulinarne dziedzictwo
Reforma oświaty
Reforma oświaty
Rewitalizacja
1%
sołectwa
Inwestycje
Odpady
Obrona cywilna
Mapa gminy
MAK+

Osoby online

Naszą witrynę przegląda teraz 43 gości